15.7.17

BIBLIOTECA AL C.E.M. MLOMP: les coses van "doucement" a Mlomp!

SETMANA 16

Holi!

Una setmana més a Mlomp. A l’Afrique les coses van doucement, però tot i així el temps passa ràpid, sense que ens n’haguem adonat ha arribat el mes de Juny i ja fa un mes que som aquí. Per a fugir del ramadà vam anar a passar el cap de setmana a Abene, un poble a la platja. Allà vam aprofitar per buscar plantes per a plantar al impluvium de la biblioteca ja que a Mlomp i rodalies no n’hem trobat.
Altre cop a Mlomp, hem seguit trenant la palla fins que hem acabat tota la que vam comprar. Vam començar a col·locar-la sobre la coberta i ens hem adonat que per a que quedi realment bé i la palli duri mínim 5 anys, ens cal comprar més palla. Més val tard que mai. Així que fins que no aconseguim comprar-ne més no podrem seguir. De moment hem començat a netejar l’exterior de la biblioteca, ja que hi ha alguns forats una mica perillosos on nosaltres ja hem caigut més d’un cop. També s’han començat a muntar els porticons de les finestres i a netejar l’interior, ja que bientôt bientôt començarem a fer la pavimentació.

Aquesta setmana hi ha hagut record de toubabs a Mlomp. La família de la Tania s’ha quedat tota la setmana amb nosaltres per a veure com és la vida aquí, i des del minut zero ja es van sentir com a casa. Si alguna cosa es pot assegurar dels Mlompians és que t’obren casa seva i no et pots negar a acceptar res. Així que per agrair tanta generositat vam decidir fer truites de patates per a menjar amb el pa a les 19.30, quan sona l’Allah Akbar i ja podem menjar. La idea original era acompanyar els entrepans amb gazpacho, ja que hem descobert que a Chez Cisco hi ha un miniprimer. Inshallah. No hi va haver electricitat durant tot el dia, així que vam haver de deixar el gaspatxo per a l’endemà. Un cop tallats tots els tomàquets, cogombres i pebrots, vam començar a triturar-ho i evidentment el miniprimer va durar 8 segons. Però no ens vam donar per vençudes, així que vam anar a buscar un morter ben gran i vam fer “gaspatxo a la senegalesa”. Després de sopar en vam oferir a tota la família Sambou i només els va agradar als adults, “nuestro gozo en un pozo”. Però va valdre la pena l’esforç només per a veure les cares de fàstic dels nens! Bé, i també perquè com que ningú va voler repetir, nosaltres vam quedar ben satisfetes!


À bientôt, Bakayom, Fins aviat!! Bisoussssss !!!!!


Maria i Ari


Gaspatxo a la Senegalesa


la mare de la Tania ens ajuda a trenar


le pain avec la truita de patates


Seguim trenant


Excursió al riu


Felicitat de cap de setmana


n'hi ha que ja fan servir la biblioteca


Partit de futbol amb les joves