12.6.17

BIBLIOTECA AL C.E.M. MLOMP: La Maria i l'Ari ja estan soles davannt l'aventura!









































Diumenge 14/5/2017

Holi! Som la Maria i l’Ari, l’últim torn a Mlomp per acabar la biblioteca del CEM. Vam arribar el diumenge passat (7 de Maig) després d’una primera nit una mica surrealista a Gambia on ens va acollir en Daouda (el primer Daouda que hem conegut, ja n’aniran apareixent més). 
En arribar a Mlomp ens van sortir a rebre l’Anna, la Berta, la Tania, l’Olga, i tooooota la familia Sambou, que será la nostra familia Mlompiana durant els propers tres mesos.

Dilluns, mínimament situades (i dic minimament perquè després d’una setmana encara ens estem situant), vam anar al CEM a veure la biblioteca. Val a dir que tota la feina feta fins ara és una passada! Està quedant “trés jolie”, o “woli woli”, que dirien en Diolà. Tot estava apunt per a començar a montar l’estructura de fusta. L’equip de fusters, dirigits pel Kalilou i l’Nfally, treballen molt ràpid i a finals de setmana ja havien montat I col·locat tota l’estructura de fusta, més ràpid del que esperàvem. I és que el Kalilou està preocupat per si arriba “l’hivernage” (les pluges), tot i que en principi encara falta més d’un mes per a que comenci.

Dimecres vam anar a Bignona, ciudad polvorienta, per veure si trobàvem fusta per a fer la porta de la biblioteca. (Bé, aquest era el motiu oficial, totes sabem que en realitat vam anar a comprar teles, no fos cas que en Diere, el sastre de Mlomp, estigui massa temps sense cap encàrrec nostre, jeje). Casualitats de la vida, ens vam trovar un home de Mlomp que ens va ajudar i vam poder comprar fusta no només per la porta sinó també per a les estanteries i la taula.

En Prince, el director de l’escola i pare de la familia Sambou, va organitzar una reunió pera que coneguéssim a tots els professors del CEM, als Notables (algo així com el consell de savis del poble) i altres persones del poble. Benvinguda a les noves voluntaries, bon voyage a les que marxen i Abaraka (gràcies en Djolà) per la feina feta.
I com que no to tés feina, divendres vam fer una miqueta de festa a la “maison”. Per a despedir l’Anna i la Berta vam comprar begudes i xocolata i amb una mica de música “tout le monde” va ballar. La veritat és que aquí tothom té molt flow, són ritme en vena! Nosaltres en canvi semblem pals, però bueno, “petit a petit” n’anirem aprenent.

Bisous !!!

Bacayó ! à Bientôt ! Fins aviat !

Maria i Ari


Dos treballen i els altres miren!

Excursió a le fleuve
l'Ari fent el mico!