19.7.16

CENTRE DE FORMACIÓ HARIBALA: A vegades és millor fer una pausa al camí per continuar amb més força
































Aquesta setmana ha estat mogudeta. S’ha passat de pensar que ja començaríem amb la fonamentació, a parar l’obra i tornar un altre cop amb la selecció d’un constructor que ens aporti els obrers. 

No serà una tasca fàcil: el constructor ha d’estar disposat a oferir-nos un preu honest, i amb la voluntat de tenir una relació d’aprenentatge mutu. Tot i aquest contratemps hem pogut fer la neteja del terreny amb l’excavació de l’esbrossada mitjançant la màquina JCV. 

Teníem intenció de realitzar l’excavació d’esbrossada en la superfície que ocupa cadascun dels pavellons dissenyats, però al final tan sols es va dur a terme al bloc de dormitoris. Aquesta zona del terreny tenia els troncs i arrels dels arbres afectats per la proposta, així com restes de fonamentació dels edificis ja enderrocats. 

Durant el dia de la neteja del terreny, ens va venir a visitar a l’obra el primer enginyer amb el que havíem tingut contacte fins aleshores. Ens va convidar a assistir a la inauguració d’una escola que ha fet a la sortida de Koilakuntla. 

El dia de l’esdeveniment va assistir-hi el primer ministre i amb ell tota la gent la gent del seu partit. Va ser un acte bastant popular dins de la població de Koilakuntla i molt vigilat. La policia feia registres constants. Els conflictes amb Pakistan fan que qualsevol acte important sigui motiu suficient per prevenir. 

El dijous en Prakash i el Sebastià (president i vicepresident d’Haribala) van arribar a Koilakuntla i vam poder veure com els nens i nenes del Centre d’Haribala els rebien molt contents i emocionats. 

De divendres a diumenge van ser tres dies intensos de reunions i generació de plànols. Ja havíem decidit prescindir dels serveis del primer constructor i enginyer, i durant les reunions ens adonaríem que havíem fet bé. 

Les dues noves opcions són molt atractives i resulta difícil escollir-ne una. Estem a la espera dels preus per partida d’una d’elles per poder comparar i acabar-ne escollint una. 

La marabunta del primer ministre

Patis entre dormitoris

Speech del primer ministre