8.3.15

Biblioteca a Palmarin: a tope amb la coberta!
























La Marta i la Valèria han sapigut adaptar-se molt ràpidament a l'entorn i l'obra de la Biblioteca de Palmarin, i han aconseguit no baixar el ritme de la construcció. Ara, a l'espera del contenidor que ha d'arribar a Dakar ple de materials recollits a Barcelona, ultimen la coberta. El sistema que es realitzarà és el mateix que ja hem testat a Thionck-Essyl i que tan bons resultats ens està donant, i consta d'una coberta de dues pells, la xapa grecada interior que proporciona la impermeabilització i una ràpida evacuació de l'aigua de pluja i la capa de palla exterior, que protegeix del soroll i la calor. Aquestes dues pells estan separades per una petita cambra de ventil·lació per millorar la durabilitat al no deixar que s'acumuli l'aigua i podreixi la palla o rovelli la xapa.


Mbaldó, Ndiocayong, Yarediam o Ndjirofo (depenent de si ho llegiu matí, migdia, vespre o nit)!

Ja veieu que amb dos setmanes que portem aquí ens hem posat les piles amb el sérère, i el que ens falta per aprendre! Com que aquí tothom saluda a tothom ha sigut el primer que hem memoritzat, i cal dir que la Mariona i en Josep han sigut uns molts bons professors!

Aquesta ha sigut la setmana de la coberta. Dilluns vam començar a col·locar la fusta de l’estructura de la coberta del cos de la biblioteca. Hem hagut d’estar molt a sobre de l’equip de fusters, perquè per molt que els hi diguem com han d’anar les coses, no sempre hi estan d’acord (més aviat mai) i com que són tan tossuts, a la que ens despistem han clavat una biga on no tocava o l’han fet més curta del compte. Tot i això, ahir divendres ja vam tenir tota la fusta a lloc i van començar a col·locar la xapa de la part baixa, que és la que mana sobre les altres. Veure una part de la biblioteca coberta ens va fer molta il·lusió i va compensar les dificultats dels altres dies. Fins i tot els paletes que treballaven a l’arrebossat es van aturar per venir a seure a sota una estona a l’ombra del nostre (i del seu) propi edifici J 

Mica en mica les altres coses també van avançant. A mitja setmana van arribar les finestres petites dels retranquejos i l’Alhassan les va anar col·locant totes. Sembla mentida com de cop millora l’aspecte d’edifici amb l’arrebossat i les finestres! Els porticons i les giratòries completes arribaran una mica més tard del previst perquè, a part de que són molt laborioses de fer, aquesta setmana hem estat 3 dies sense electricitat i els fusters no han pogut fer anar les màquines per treballar.

La Valeria també s’ha posat en contacte amb els instal·ladors de l’electricitat i l’aigua. Ja tenen els plànols i la setmana que ve esperem que comencin a passar tubs. Si el contenidor amb els llibres i el material que falta d’obra arriba dilluns que ve a Dakar (l’esperaven per dilluns passat) creiem que podrem avançar molt ràpidament en la majoria de coses que falten.

Feina a part, aquesta primera setmana que hem agafat del tot el relleu ens hem sentit molt acollides per tothom: en Lluís, en Pierre i la família en general, els veïns... En aquest sentit no podríem estar més a gust!


Boo ndigne a tots (fins la propera!)