4.2.15

Projecte A Naré: visites i sorpreses!



























Una setmana més a Thionck-Essyl, ens escriuen la Laura i la Judith. Segueixen treballant i gaudint de l'experiència senegalesa al 100%!


Hola!

Aquesta setmana estem molt contentes! Grans avenços en la feina i moltes visites!

L’obra avança bé, ja tenim tota l’excavació, el terreny net de les terres excavades, el formigó de neteja abocat i les armadures de les sabates muntades, i tot amb el seu seguiment i control. La comanda de fusta està engegada i l’argila ja està a l’obra. A més, aquesta setmana hem tingut ni més ni menys que 86 dones voluntàries a l'obra! Estem que no parem =)

El tema del fals sostre és el que ens està costant més, de moment no hem esbrinat res nou, hi ha:
- fusta petita tradicional amb entrebigat, molt lent de fer
- plafons de fusta contraxapada (que es podrien folrar amb teles)
- els plàstics que es troben a la majoria de cases, ho donem per descartat

Vam començar la setmana amb la visita de l’Aina Tugores, voluntària de l’any passat en aquesta mateixa obra, i que ara està preparant el seu projecte final de carrera aquí a  Thionck. Què bé ens ha anat parlar amb ella!

Uns dies després van venir els membres d’Acció Solidària del Vallès, promotors del projecte A Naré. Ens estan cuidant com si fossin els nostres pares i ens han tret de la rutina alimentària d’aquí! Menjar truita de patates sota la lluna senegalesa no té preu! A més a més, van organitzar amb el Malik un dinar amb el xai tradicional a Thiobon i vam aprofitar per visitar l’edifici-maternitat d’allà i fer una interessant sobretaula sobre atenció mèdica a la dona i planificació familiar al Senegal.

El Bokout, festa que dura tot l’any i que se celebra cada molts anys (uns 30) a cada poble, té lloc en aquests moments a Diatock i dissabte al vespre vam aprofitar per veure-ho. Era com sortit d’un documental. Els homes i les dones ballaven sense parar, els colors brillaven a les robes i el sol entre grans fromagiers (uns arbres gegants, més grans que els baobabs) feia de tot plegat un espectacle màgic!

Tanta activitat ens ha fet endarrerir informar-vos. Sabem que ara que sabeu el que corre per aquí, agafaríeu un vol demà mateix i no us faltaria raó!

À bientôt!