2.9.12

Arquitectura y Cooperación. Senegal 2012Amb l'arribada a Barcelona de la Hilda i la Teresa, posem final al projecte de construcció d'una aula de secundària per al Lyceé de Cabrousse, Senegal.

Han estat prop de dos mesos i mig per fer realitat un projecte que hem estat desenvolupant des de l'agost de l'any passat. Gràcies al recolçament de la ONG Kasamu Aku , el Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC, així com totes aquelles persones que han fet possible aquest projecte amb les seves aportacions, els més de 900 alumnes que assisteixen a l'Institut de Cabrousse tenen ara una nova aula construïda amb materials locals, saludables i partint d'un disseny amb criteris de bioclimatisme com la ventil·lació creuada i la il·luminació natural. 

L'aula ha costat 10.800 euros dedicats íntegrament als materials de construcció i als jornals dels fusters, paletes i ferrers. La participació voluntària dels estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i de la comunitat d'alumnes del Lyceé de Cabrousse, aporta el valor afegit de l'esforç desinteressat, que dóna sentit a aquest petit projecte de cooperació internacional.Con la llegada a Barcelona de Hilda Cuba y Teresa Gómez-Fabra, termina la primera fase del proyecto de construcción de una aula de secundaria para el Lyceé de Cabrousse, Senegal.Han sido casi dos meses y medio para hacer realidad un proyecto que hemos desarrollado desde agosto de 2011. Gracias al apoyo de la ONG Kasamu Aku, el Centre de Cooperació per al Desenvolupamentwww.upc.edu/ccd de la UPC, así como todas aquellas personas que han hecho posible este proyecto con sus aportaciones, los más de 900 alumnos que asisten al Instituto de Cabrousse tienen desde hoy una nueva aula construida con materiales locales, saludables, y partiendo de un diseño con criterios de bioclimatismo como la ventilación cruzada y la iluminación natural.

La construcción ha costado 10.800 euros, dedicados íntegramente a los materiales de construcción y jornales de los carpinteros, paletas y herreros. La participación voluntaria de los estudiantes de la Escuela Superior Técnica de Arquitectura de Barcelona y de la comunidad de alumnos del Lyceé de Cabrousse, aporta el valor añadido del esfuerzo desinteresado, que da sentido a este pequeño proyecto de cooperación internacional.

It has been almost two and half months to make possible a project that we have developed since August 2011. With the support of the NGO Kasamu Aku, the Centre de Cooperació per al Desenvolupament www.upc.edu / CCD UPC and all those who have made ​​this project possible with their contributions, the more than 900 students attending the Institute Cabrousse have today a new classroom built with local, healthy materials, and starting from a bioclimatic design criteria such as cross ventilation and natural lighting.
The construction has cost 10,800€, entirely dedicated to building materials and wages of carpenters, blacksmiths and pallets. The voluntary participation of students of the Technical University of Architecture of Barcelona and the community of students of Lycée de Cabrousse, provides the added value of selfless effort, which gives sense to this little project of international cooperation.