24.6.22

S1_PROJECTE CLÍNICA MISSIRAH : 2na FASE 2022


SETMANA 1 (18/06/2022-25/06/2022)


Vam arribar a l'aeroport de Dakar el dissabte a la nit i ens vam quedar a dormir en Saly, un poble turístic de platja. L'endemà, abans d'anar-nos cap a Missirah, on se situa la clínica de Dentistes sobre Ruedes, vam parar abans a reunir-nos amb en Boubacar, el constructor de Blocs de Terra Compactada de l'obra de l'escola de Niaga per a veure si era possible implementar aquest sistema constructiu en el nostre edifici.

Primera reunió amb en Boubacar

Després d'un llarg i dur viatge ple d'avaries a la furgoneta de DSR finalment vam arribar a Missirah de nit, on ens instal·laríem a viure dins de la clínica pel fet que al juny i juliol no hi ha voluntaris mèdics. D'aquesta manera podem viure entre les cadires de dentistes aquests dos mesos en què ja comencen els monsons, que impossibiliten dormir dins les haimas de tela.

Dilluns, ens vam reunir amb el Sow, el constructor de l'anterior fase i també d'aquesta segona, i llavors vam començar per explicar-li la fonamentació de l'edifici amb l'objectiu de poder-la fer abans que comencin els monsons forts que són a l'agost.

Ensenyant al Sow com serà l'edifici
Primera reunió amb el SowAl final de la reunió ens va fer retocar planos i detalls constructius per a adaptar-nos als materials disponibles del poble. L'endemà en Sow va tornar per a fer amb nosaltres els amidaments d'acer per a l'armat, blocs i formigó, ja que l'endemà havia d'anar a Kaolak a comprar (una de les ciutats principals dins de la regió de Fátik). Mentre anva a Kaolak al costat de Konte (el representant de DSR al Senegal) va contractar a gent del poble perquè netegessin l'herba de la parcel·la, i llavors van començar a portar sorra i ciment per a produir els 2000 blocs de la fonamentació.


Descarregant sorra per fer els blocs


Dijous ja van començar aquesta producció de blocs massissos, la proporció dels quals és que amb un sac de ciment de 50 Kg es poden treue 25 blocs.

Procés d'el·laboració dels blocs


A més a més, comencem a fer el replanteig de l'edifi amb Sow i el seu equip, primer marquem el contorn de tot el conjunt i el limitem amb fils i troncs, 1 m més ample de la realitat per poder fer l'excavació del terreny.

L'estat de l'obra després de una setmana de feina


 Equip TresCinc