17.8.18

BE CHANGE DAY: esdeveniment solidari per l'arquitectura com a eina de transformació social


Portem mesos preparant-ho, i per fi ho podem anunciar! El dissabte 08 de setembre ens veiem a la Nau Bostik per celebrar el #bechangeday, un dia on tindrem l'oportunitat de sentir, pensar i actuar per convertir-nos en el canvi que volem veure en el món. 

Com ja sabeu, des de Base-A treballem mes a mes per contribuir en la millora de les societats realitzant col·lectivament projectes de cooperació i de formació sobre l'arquitectura, al voltant del desenvolupament sostenible i participatiu, reflexionant i fent sensibilització sobre els problemes globals, les desigualtats nord-sud, el medi ambient i l'arquitectura social.

Volem aprofitar aquest inici de curs per posar en marxa el primer BE CHANGE DAY, un esdeveniment que volem que es repeteixi any rere any per fer un punt i a part en el treball del dia a dia, que permeti generar un punt d'encontre entre els socis i sòcies, i teixir xarxes amb altres entitats i persones. A més, posar a l'abast de tothom tot aquest treball i reflexions que desenvolupem en el dia a dia de l'entitat.

Presentarem també el proper projecte de cooperació de l'entitat, la reconstrucció d'una escola a la comunitat de Gagué Sherif, a Foundiougne (Senegal), amb la ONGD ASEB, i farem campanya crowdfunding per poder posar-ho en marxa. L'esdeveniment (entrada lliure) es portarà a terme a l'Espai KM14 de la Nau Bostik, de 12h a 20h, i es divideix en tres espais:

SENT: Espai de música i ball, de ritme, sabor i moviment, per donar suport a la cultura i a bandes tant noves com consagrades. Amb SAWABONA.

PENSA: Espai de reflexió, on trobarem exposició de fotografies i projecció de les càpsules audiovisuals de bioconstrucció de Base-A, així com algunes activitats per aprendre de forma fàcil coneixement sobre arquitectura social, sostenible i saludable. Amb el suport d'OASIURBÀ i BAM.

ACTUA: Presentació del nou projecte de reconstrucció d'una escola al Senegal de l'entitat, i termòmetre crowdfunding.

Esteu atents/es a les xarxes socials per a més informació! @associacio_base_a (instagram) i @baseAorg (facebook). Si voleu proposar alguna activitat o participar com a voluntaris ajudant durant l'esdeveniment ens podeu escriure a victoria.basea@gmail.com. Us hi esperem!!!

- -

Informació sobre el projecte de reconstrucció de l'escola.

Escola Gagué Chérif, Foundiougne. Regió Fatick, Senegal.
ONGD promotora del projecte: Amics de Senegal del Bages (ASEB)

La comunitat educativa de l'escola primària de Gagué Chérif necesita ajuda per la reconstrucció de les seves dues aules, que es troben en un estat molt deficient. L'escola necesita aquesta reforma pel benestar dels i les alumnes, per millorar la seva salut i també les condicions d'estudi.

L'escola actual es va construir el 1980. El dia d'avui, compta amb 8 cursos i dóna servei a 252 estudiants (incloent-hi 128 nenes). L'escola dóna servei a dos pobles, Sintiou Demba i Keur Ngary. Donat el creixent nombre d'estudiants existeix la necessitat d'ampliar un curs més (9), amb el qual el problema de deficiència de l'edifici se li sumarà la manca d'espai.

Escola actual

Escola actual