28.2.16

A Naré_III FASE: Cinquena setmana


 

Gassoumaye a tothom!

Setmana plena de vent i fresca! No estem a l’alt Empordà, però la tramuntana bufa igual i aixeca una polsera que barreja argila, sorra blanca i ciment que dona gust!! Una més que altra ha agafat el típic encostipat d’estiu barrejat amb una congestió d'empassar pols d’obra que no ajuda per acabar-ho de curar...-Indye soid- je suis enrumée!!

Ataquem la segona setmana de fabricació de bricks de terra amb problemes de recursos, el camió que ens havia de fer el segon carregament d’argila, ha “tomber en pane” i no sabem quan ens
arribarà, perquè de transport de les seves dimensions a Thionck només n’hi ha un, el seu, així que ara ens estem trencant les banyes per descobrir si podem trobar un altre camió o si la seva averia serà aviat reparada.

Mentrestant, l’equip d'en Moustapha Diatta (Zop) se’n surt molt bé!! A dia d’avui ja tenim vora 2500 unitats i sinó fos perquè hi ha hagut problemes d’arribada de material a l’obra avui estarien treballant i augmentant el número de bricks.

L’equip de maçons que porta l’Eno s’ha reduït a una quarta part dels que van venir la setmana passada per varis motius; la feina que s’ha realitzat aquesta setmana era relativament fàcil i amb la nostra supervisió s’ha dirigit l’equip de paletes sense cap problema així l’Eno ha aprofitat per treballar als altres chantiers que té repartits per tot Thionck, tant d’aloulums com d’agnugets.

Les dones han compaginat la feina de tamisar argila i reomplir els dos blocs de terres per començar la compactació de la primera capa la setmana que vé. Hem tingut “quartiers” molt nombrosos aquesta setmana, sobretot avui dissabte amb una cinquantena de dones de Kamanar, un dels barris que trobàvem més en falta la seva participació. Dilluns anem a Boutolet (Bignona) a supervisar la comanda de la fusta vermella i a encarregar la segona part de les jàsseres de coberta conjuntament amb l’equip de founDAWtion. Segons el gerent de la fàbrica de fusta, tindrem la comanda completa a principis de Març, data perfecte per deixar-la assecar el temps prudent abans de la seva col•locació en obra.

I per últim, ens hem animat a fer el cartell del centre de formació ja que feia temps que es pensava i ningú es decidia. Així que ara només queda col•locar-lo a la “route principal” d’aquesta manera esperem rebre moltes més visites interessades amb els diferents espais del projecte.

Ganes de veure el SOL!! – Yat Yebi-yebi meumuk-


Josune Sambou et Mireia Sagna