4.5.15

Escola a Mlomp: segona setmana!






























A Mlomp Boulouf, l'ampliació de l'escola segueix amb bon ritme! La Gina i la Marta ja han vist els primers fruits de la feina de dinamització de l'escola, i la Berta i en Carlos veuen com aviat podran començar a pujar les parets! També han tingut els primers problemes d'estomac a causa de l'adaptació, que ha fet que la Gina passi un parell de dies fent repòs, Així ens ho han explicat:


Hola!

Pel que fa a la part social del projecte, el dissabte 25 d’Abril, vam anar a Bignona per comprar el material necessari per portar a terme l’activitat de la biblioteca. 

Aquesta setmana hem començat la primera activitat pactada i organitzada amb el govern d’estudiants per la conscienciació sobre l’educació. L’activitat ha estat anomenada “Genie en Herbe”i ha estat tot un èxit. Més de 70 alumnes van participar en la competició entre dos equips de 8 alumnes de 3r i 4rt on se’ls hi feien preguntes sobre cultura general (història, política, llengües, salut, sexualitat, etc). La resta d’alumnes feien d’espectadors i responien a les preguntes no havien sabut contestar cap dels dos equips. En la mateixa activitat, s’aprofitaven els descansos per recitar poemes, ballar i cantar. L’ajuda de tots els professors va ser imprescindible. 

El dimecres vam iniciar també, juntament amb un grup d’alumnes de 5è i 6è l’activitat per ordenar els llibres de la biblioteca. Tots es van mostrar molt participatius i actius en les tasques que havien de desenvolupar. El mateix dia vam assistir a la reunió de la comissió de esports per parlar sobre l’organització de la jornada esportiva i festiva que es realitzarà amb tots els alumnes el dissabte 9 de maig. 

Per altra banda també hem parlat amb el doctor de Thionk Essil per tal que faci la xerrada sobre sexualitat i mètodes anticonceptius als alumnes del CEM. Li ha semblat una gran idea. 

Estem parlant amb la Sisco, membre de l’ONG Cassamance Findland Assotiation per oferir als professors i alumnes del CEM formació sobre programes informàtics que els hi poden ser de gran utilitat. Per últim dir, que hem dut a terme les primeres classes d’espanyol als alumnes de 3r i 4rt del CEM.

Genie en Herbe- activitat de dinamització a l'institut

Classes de castellà - activitat de reforç educatiu

El nou cartell - dinamització de la Biblioteca escolar





































Pel que fa a la part arquitectònica del projecte, dissabte vam començar amb les proves dels BTC, i vam comprovar que necessitàvem una pala de més, que vam comprar aquella mateixa tarda a Bignona. Un cop fet això, dilluns ja ens vam posar del tot en marxa: l’equip dels BTC (l’Ibrahim i 2 treballadors), amb l’ajuda dels voluntaris, va a un ritme d’uns 200 BTC al dia, i el fuster ja ha començat amb les finestres, els marcs ja estan pràcticament acabats amb la fusta que estava prèviament assecada. Hem fet també un parell de reunions amb el fuster per parlar de l’estructura de fusta, i dilluns farem el contracte d’aquesta part amb en Malick. 


Per altra banda, mentre avancem amb aquesta part, vam formalitzar el contracte amb l’Assane (el nostre paleta, i vam acordar que anirà a Gàmbia a veure a la família des d’aquest dijous (dia 30) fins dijous vinent (dia 7 de maig). Amb aquesta previsió de temps, comptem amb començar l’aixecament dels murs divendres dia 8 de maig, quan ja tindrem més de 1000 BTC fets i secs. 

Pensant ja en el tema del cèrcol, divendres vam anar a visitar l’obra de Thionk Essyl per veure com el construïen, i també per demanar el contacte de la palla, que haurem de demanar aviat. Dissabte vam pagar l’argila vermella a l’Agnamba i vam encarregar la següent tona de ciment, que vam quedar que portarà a la obra dimarts.


Voluntaris per portar aigua a l'obra

L'aigua arriba a l'obra...

I amb l'aigua, sorra i argila es fa la mescla...


I amb la mescla obtenim els BTC (blocs de terra compactada)
Tots contents amb la feina feta!