21.5.18

PROGRAMA AWASUKA: Bon any nou Nepalí! Suva kamara naya barsa 2075!

Namasté sati! 

Aquí a Supping hem començat el mes amb molta energia per a començar a pujar les cases de bloc! 
A més a més, aquell fruit que hem cultivat i fet créixer, aquell que semblava que mai maduraria, d’aquí poc estarà llest per collir. Així doncs, ara un dels temes que més preocupa entre els beneficiaris és la forma i materialitat de les seves cobertes. 
A més a més, sembla que el temps segueix canviant, i les pluges s’han anticipat més del normal, fet que les fa no baixar la guardià i seguir treballant amb bon ritme per acabar quan abans millor.

(A) Imatge aproximada de la futura casa de bloc d'en Hareram























(B) Imatge aproximada de la futura casa de dungha mato de la Saanti i n'Aku Pravad

























MATLO SUPPING 

Ara sí, les cases de dos espais de bloc de Devraj i Chanumati ja estan en marxa! Aquestes setmanes hem iniciat mur de bloc, començant pel replanteig de les juntes verticals amb la col·locació prèvia d’aquests. Aplicant la tècnica de bloc confinat posada a proba anteriorment al prototip de Bhimphedi, hem anat col·locant bandes de reforç horitzontals cada dos filades fins la Sill Band. Això avança de valent, en una setmana ja podrem acabar les dues cases fins gairebé la coberta!

























RETROFITING 

Aquesta setmana també hem engegat de nou els projectes de reforç i rehabilitació ( Retrofitting ) de les cases que es van considerar menys afectades i que per tant no calien començar de zero. Conseqüentment, vam organitzar una reunió amb tots els beneficiaris de Retrofitting per a explicar-los les diferents tècniques i materials que requerien els reforços en cada cas, i poder saber la seva disponibilitat per començar el abans millor!

























El dia catorze d’abril, tot Nepal va celebrar l’any nou Nepalí ( Naya Barsa 2075 ). Alguns dels voluntaris vam disfrutar d’una excursió amb les nenes i nens de Balmandir. Vam gaudir d’un dia a Chandangiri, un temple amb mirador als Himalayas, i de tornada vam parar a Marku, un llac espectacular on vam passejar en barca. Un dia per recordar!






















Fins aviat amics! 
Records d’any nou Nepalí a allà on sigueu. 

IAIA