21.3.18

PROGRAMA AWASUKA: El fruit de l’esforç cultivat va creixent poc a poc!


Namasté sati!

El nou torn IAIA ( Irene, Arnau, Anna i Irina ) hem començat el mes amb moltes ganes de seguir avançant amb les següents FASES de la construcció de les 7 cases. Poc a poc va creixent el fruit que han anat llaurant tots els voluntaris que fins ara han passat per aquí, juntament amb la il·lusió de les famílies per a veure la seva casa finalitzada. 

Pel que fa a les cases de DHUNGA MATO el següent pas és començar l’aixecament dels murs fins a la SILL BEAM, el primer reforç d’arriostrament anti-sísmic que queda per sota les finestres. Per altra banda, a les cases de BLOC CONFINAT el següent pas és deixar enllestides totes les soleres, i tant aviat tinguem els blocs a l’obra, començar l’aixecament del mur. 

TALO SUPPING 

A la casa de del Aku Prasad ( Dos espais de Dhunga Mato ) hem iniciat la segona fase amb el replanteig del mur, col·locant les portes al seu lloc i les primeres pedres de les cantonades. (A i B)
(A) Els treballadors d'Aku i la Irina sobre el procés d'aixecament del mur






































(B) Col·locació de les padres de la cantonada per al replantear inicial del mur







































Hem anat pujant el mur a mesura que anàvem omplint de ciment els voltants dels RODS VERTICALS, una de les SOLUCIONS ANTI-SÍSMIQUES del dhunga mato. (C) 
En dos dies ja teníem els primers 80 centímetres de mur aixecats, altura on s’ubica la primera BANDA DE REFORÇ ANTI-SÍSMIC HORITZONTAL que recorre tot el perímetre del mur, la SILL BEAM. Aquesta esta composada per barres d’acer horitzontals ( RODS ) i barreja de ciment, sorra i graves ( MORTER ). Per a poder abocar el morter, primer cal col·locar un encofrat de fusta que serveix de motlle. (D i E)
(C) Finalitzant els 80cm primers de Dhunga Mato i la cimentació de reforç vertical

(D) La Irene comprovant la col·locació dels rods i l'encofrat per a iniciar la cimentació de la SILL BAND

(E) Procés de cimentación de la SILL BAND








































































MATLO SUPPING 

A les cases de dalt els fusters estan apunt d’enllestir les fusteries de les cases socials de Ghana Nath i Bimala ( Un espai de Dhunga Mato ). Tan bon punt hi hagi treballadors disponibles ja es podran començar a aixecar els dos dhunga mato! 

La casa d’en Chanumati ( Dos espais de Bloc ) també va avançant. Aquesta setmana ha realitzat la solera, igual que a la resta de cases de Bloc. (F)
(F) Acabat final de morter de la solera de casa en Chanumati


























FÀBRICA DE BLOCS + NRA MEETING 

Tot i les ganes de tots per tirar endavant les cases el més ràpid possible, hi ha altres factors que estan fent enrederir el procés de les cases de Bloc. 
Per una banda està la recerca de la fàbrica de blocs a Hetauda que pugui realitzar els blocs de la proporció ideal 1:1’5:3 ( ciment : sorra : agregat ) per a un bloc anti-sísmic que compleixi amb els requeriments que el govern ens demana. Està sent molt difícil ja que ninguna empresa en fabrica amb la nostra proporció i ens demanen un preu molt elevat per cada bloc. 

Per altre banda, aquesta setmana hem tingut una trobada amb alguns dels components de la NRA. El motiu d’aquesta reunió ha sigut resoldre les diferents discrepàncies que hi ha entre els beneficiaris de les cases de blocs i les normes constructives que la NRA demana. Esperem poder trobar una solució en la que tots puguem estar d’acord!

(G) Visita a una de les fabriques de blocs d' Hetauda, en la recerca de la proporció ideal






































(H) Reunió amb la NRA, parlant sobre la situación actual del projecte AWASUKA


























SHIVARATI ( La gran nit de Shiva ) 

La nit del 13 de febrer vam tenir l’oportunitat de gaudir d’una nit màgica, la gran nit de Shiva ( SHIVARATRI ), una festivitat popular Hindú celebrada cada any en la sisena nit del mes Phalgun ( entre Febrer i Març ). Els nens de Balmandir van fer una gran foguera al voltant de la qual vam cantar i ballar per al Déu Shiva.
(I) La gran foguera de Balmandir en la negra nit de Shivaratri






































Fins aviat amics! 
Records de terra de 33.000 deus a allà on sigueu. 

IAIA