16.5.17

BIBLIOTECA AL C.E.M. MLOMP: tot el poble està paralitzat!





























Diumenge, 9 d’abril de 2017 


Comença la setmana amb una boda que mai s’acaba. Les danses i celebracions es van ajornant i posposant i allargant fins que acaba esdevenint una mica laboriós, tanta celebració. Entre bous sacrificats i danses tradicionals, ens vestim amb els hàbits típics de la zona i assistim alegres al casament de l’Nfally, el nostre fuster. Les activitats s’allarguen fins el dimecres, així que tot el poble està bastant paralitzat i l’obra no avança.

A més, i per causes alienes al casament, sofrim uns certs retards en l’arribada de l’argila, que fa que l’obra es posposi una setmana respecte el previst. A l’escola, un dels voluntaris baixa amb una corda fins a baix de tot del pou per a excavar i fer-lo més profund, ja que últimament ens estàvem quedant sense aigua massa ràpidament i això alentia la feina. Ens ocupem doncs d’altres afers que també ens corren pressa, com les finestres i alguns dels mobles. Aprofitem que els nostres veïns estan tallant uns troncs dels arbres de mango per a fer-nos fer una taula baixa i uns tamborets, que llimarem i polirem perquè facin part del mobiliari de la biblioteca. Moníssims com us podeu imaginar.

El dijous rebem la visita de la Lucía i l’Elias, els nostres companys de base-A  a Ndangane! Aprofitant una comanda de fusta que han vingut a fer aquí a la Casamance, han decidit passar uns dies amb la nostra família. Ens passem les hores parlant de cèrcols, aparells, encavallades, fissures per retracció, pilars i blocs de terra comprimida. Un avorriment per a tot no-arquitecte, un delit per a nosaltres quatre.

La setmana que ve més i millor!


Petonets




Anna i Pepe

L'Enam es peta.