31.8.16

CENTRE DE FORMACIÓ HARIBALA: Si us plau que no plogui més...








































Aquesta setmana ha estat més lenta degut a agents que no podem controlar. Teníem moltes ganes i semblava que aniríem molt ràpid, però al final hem hagut d'acceptar la realitat. 

El primer dia va ser un descans pel formigó per a que fragüés bé. Ens vam dedicar a pagar a tots els obrers per cadascuna de les feines dutes a terme i també per pagar els materials que es varen comprar. A més a més, també ens vàrem carregar amb tots els materials necessaris per poder treballar durant la setmana. 

Estàvem llestos per començar amb força en dimarts. Regàvem les sabates per a que curessin bé quan vam rebre una trucada informant-nos que els obrers no podrien venir a treballar. En un primer moment això ens va provocar un flashback recordant a l’antic constructor de Nandyal deixant-nos, però més tard ens aclaririen que a l’endemà sí que vindrien. Així que no podent fer res, vam decidir fer una visita a Nandyal i aprovisionar-nos del bé més escàs a la Índia: paper de vàter! 

Dimecres vàrem començar amb força. Portàvem uns quants pilars preparats quan de sobte la parcel·la va deixar de tenir electricitat. Ens pensàvem que seria temporal: una hora, dos, tres com a molt. Però aquesta espera es va prolongar durant dos dies. Resulta que en una parcel·la veïna van tallar el cable de la llum sense voler-ho. I tant nosaltres com la resta de veïns ens vàrem veure afectats. 

Mentrestant, no vàrem perdre gens de temps i vàrem prosseguir la feina encara que lentament; les barres d’acer tallades amb radial és un segon, a mà es triga deu cops més. 

Comptant que divendres és festa pels treballadors, només havíem treballat dos dies a un 60% de la nostra capacitat. Però aquí no acaben les nostres desgràcies. 

Dissabte ja teníem de nou electricitat. Vàrem seguir tallant i muntant pilars. I finalment a la tarda vam poder formigonar els quatre primers pilars. Cal esmentar que tenen per costum no formigonar-los sencers, sinó que primer fan una alçada de metre i mig i un cop feta la solera de planta baixa, llavors acaben de completar-los. Així que vàrem acabar el dia amb ganes d'acabar formigonant vuit pilars més el diumenge. 

Però com ja us dèiem, no tot és color de rosa. La nit de dissabte a diumenge va fer una pluja torrencial. Ja durant la setmana, la calor sufocant ens avisava, i finalment a la nit el monsó ens va visitar de nou. Vàrem agrair el monsó durant la nit per la frescor. Però a l’endemà, la parcel·la estava inundada, impossibilitant la nostra feina. Hi havia uns quatre dits d’aigua acumulats a la fonamentació. Però al menys els quatre pilars fets s’han pogut desencofrar. La nit de diumenge a dilluns s’espera més pluja, així que serà el dilluns al matí quan tirarem de bomba per drenar l’obra d’aigua.

Tallant manualment

Els encofrats ja són aquí

Mesclant manualment

Sorpresa!