25.7.14

Projecte M'lomp: Esperant el final del ramadà!Les darreres setmanes a Mlomp han estat tot un repte per als nostres voluntaris Àlex i Lourdes que es troben a Senegal construïnt l'ampliació d'una escola de secundària. D'entrada, l'Àlex va patir les dificultats d'adaptació a l'alimentació i va estar un dies fora de combat però gràcies a les atencions de la família que els acull i de la Lourdes, ja es troba recuperat. A més, l'arribada de les pluges i la pràctica del ramadà de la majoria de treballadors ha fet alentir el ritme de l'obra  i tots dos han aconseguit completar les armadures per la fonamentació. Així ens ho expliquen:

Hola! 

Els primers dies vam acabar del tot el formigó de neteja i la resta vam estar muntant armadures, fins el dijous que vam acabar-les.

Tenim pensat col·locar-les, fer els solapaments i formigonar, després de la festa del ramadà (28 o 29 Juliol), perquè ara es cansen molt ràpid. A més, així els ferros no es mullaran amb la pluja durant aquests dies.

Avui, demà i el 28 (en cas de la festa sigui el 29) volem seguir fent els blocs, i si fos possible, acabar perquè s'assequin bé.

No obstant això, avui abans de seguir fent més blocs, hem comprovat la resistència d'alguns dels que vam fer la setmana passada, i no tenen la resistència que volem. Pel que, hem trucat a Bubacar (el paleta que va treballar al centre de Thionck Essyl) perquè ens expliqués com fer-los bé.

També, hem estat parlant i insistint al ferrer que les pletines han d'estar acabades abans del dia previst per formigonar. Encara no ens ha dit el preu de la mà d'obra.

Amb la família seguim molt bé i estem pendents del dia de la festa del ramadà.

Una abraçada

Lourdes i Alex
1 comentari:

Daniel Carme ha dit...

Bravos bravos. Que viva los arquitectos que se ensucian las manos en la obra. Esto es lo mas parecido a eso que yo llamo slow building. Animo Lourdes, siempre un genia, dentro y fuera de la facultad.